Zijn er voordelen aan het rijden op een bromfiets? Lees dit en oordeel zelf!

BLOG

Ongetwijfeld zijn bromfietsen erg leuk om te rijden. Ze bestaan al vele jaren en waren vooral populair in de jaren ’70. Om onbekende redenen daalden ze in de jaren daarna in populariteit. Maar nu de brandstofprijzen erg hoog worden, worden naast mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijkere manier van lokaal reizen, ook bromfietsen stilaan weer in de mode.

Mensen rijden om verschillende redenen op een Bromfiets 45 km/h voor de lol, om boodschappen te doen in de stad of om naar het werk te rijden. Deze fantastische kleine machines kunnen meer dan honderdvijftig kilometer per liter halen, en dit kan niet worden geĆ«venaard door alle nieuwe hybride auto’s die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Een van de dingen waar ze geweldig voor zijn, is in de files in de stad. In veel overzeese landen maakt dit bromfietsen nog populairder, omdat de omvang van het verkeer dat ze hebben veel groter is dan in het VK. Ze zijn bijvoorbeeld behoorlijk populair in Japan. Ondanks het enorme verkeer dat ze daar hebben, kunnen mensen op bromfietsen zich tussen het verkeer in en uit wuiven.

Bromfietsen hebben tal van voordelen ten opzichte van auto’s. Ze kunnen bijvoorbeeld weven op plaatsen waar auto’s niet kunnen, zoals parkeren op plaatsen die te krap zijn voor auto’s. Bromfietsen mag je zelfs op trottoirs parkeren. Sommige van de kleinere modellen kunnen zelfs in fietsenrekken worden gestald en vastgezet!

Ze zijn er in veel verschillende maten, uitvoeringen en vormen. Je kunt zelfs de kleur kiezen! De eerste bromfietsen hadden zowel pedalen als een motor. Tegenwoordig zijn er een aantal modellen die als bromfiets worden beschouwd, maar geen pedalen hebben. Deze modellen kunnen erg sportief overkomen en vertonen weinig gelijkenis met de onaantrekkelijke eerdere modellen! Ze zijn ook lichter, aangezien een groot deel van het lichaam is gemaakt van glasvezel en plastic. Dit betekent dat ze kunnen worden ontworpen in de veel sportievere modellen die tegenwoordig te zien zijn. Ook op bromfietsen zijn er veel meer mogelijkheden met opbergmogelijkheden. Ook is het veel voordeliger om een bromfietsverzekering af te sluiten!

Als je nog niet hebt besloten of je wel of geen bromfiets gaat kopen, dan moet je dat echt doen. Naast dat je geen last hebt van files, kun je jezelf ook tonnen besparen op brandstof!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *