Waterpijp – alles is in de hitte

BLOG

Waterpijprokers zitten vaak rond te praten over de beste shisha-smaken en -merken die er zijn. We gaan dan verder met waterpijpmaten en -stijlen, van groot tot klein, goedkoop tot goedkoop, kleur, slang en meer. Maar het meest vaak over het hoofd geziene onderdeel van het roken van een waterpijp is dat het allemaal werkt. Steenkool.

shisha is trending in dit tijdperk, meer jonge generaties gebruiken dit om meer informatie over shisha te krijgen https://shishaquality.nl/shisha-den-bosch/ Smeer wat tabak in een schaaltje en wikkel er mooi wat aluminiumfolie omheen en je gaat dit belangrijke item er bovenop leggen. Dit item, bekend als “kool”, voert warmte door de sigaret, vult uiteindelijk de basis met rook en komt (tijdelijk) in de longen terecht. Maar zo eenvoudig is het niet.

Er zijn verschillende soorten steenkool op de groeiende waterpijpmarkt en het kan voor beginners moeilijk zijn om de beste vlam te kiezen. De meest voorkomende zijn zelfverlichtende kolen gemaakt door de Drie Koningen. Handig, want als het regent maak je met een zippo in de wind een vuurtje. Maar dezelfde chemicaliën die snelle kolen maken, voegen (vaak ongewenste) smaak toe aan de waterpijp-rookervaring. Zo ruil je smaak in voor gemak.

De volgende optie is een “blok” op basis van steenkool op basis van citroenhout of olijfhout. Vaak aangeduid als “natuurlijke” kolen, hebben ze de neiging om schoner te verbranden en overtollige kolensmaak te verwijderen. Tenzij je je porto-fakkel in een kleine doos bewaart, zal hij niet aansteken met een draagbare vlam. Het vereist meestal een kookplaat en korte wachttijden. Het eindresultaat is het waard, want je proeft de chemicaliën van zelfaangestoken kolen niet.

Ten slotte zijn er ‘houtskoolstenen’, vaak aangeduid als ‘Egyptische kolen’. Deze houtskoolstenen zijn ook van citroenhout en lijken op willekeurige vormen die eruit zien alsof ze op de barbecue kunnen. Het duurt lang voordat ze opwarmen op je gemiddelde elektrische kachel, dus misschien wil je je propaankampeerkachel tevoorschijn halen om deze kolen te verbranden. De geur van barbecueën op houtskool kan de goede geuren in je huis overweldigen, dus denk twee keer na voordat je in de keuken op houtskool gaat grillen. Ondanks de dominante verwarmingsgeur, bieden deze kolen de minst smakelijke warmtebron op de markt voor waterpijpkolen. Houtskoolstenen zijn vaak groot en verbranden snel, dus rommel niet met de kom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *