Waarom kiezen voor Fujitsu-warmtepompen voor energie-efficiëntie?

Bloggen

Kanaalloze minisplit Fujitsu-warmtepompen zijn vergelijkbaar met gewone verwarmingssystemen en bestaan ​​al vele jaren. Er is echter één heel belangrijk verschil tussen dit systeem en het standaardsysteem. Standaardsystemen hebben kanalen en registers, maar dit soort warmtepomp deurne plaatst de luchtbehandelingskasten direct in de ruimte. In elke te verwarmen ruimte wordt een kleine kastenwand geplaatst.

Oudere systemen die kanalen gebruiken, kunnen enigszins inefficiënt zijn omdat het kanaal lekt en vaak op een zolder of kelder worden geplaatst. Lekkende kanalen geven verwarmde lucht vrij in deze gebieden in plaats van verspilde ruimte in plaats van de kamer die u wilt verwarmen.

Hoewel deze kanaalsystemen hun efficiëntie met 20 tot 30 procent verliezen, verliezen Fujitsu-warmtepompen hun efficiëntie niet. Ook is het niet eenvoudig om de warmteverdeling door het hele huis in evenwicht te brengen met een kanalensysteem. Sommige kamers hebben de neiging om warmer of kouder te zijn dan andere. Als je één kamer verwarmt tot een comfortabele temperatuur, kan het in de rest van het huis te warm zijn. De warmte wordt niet gelijkmatig door het huis verdeeld.

Ook is het verwarmen van het hele huis niet rendabel als er maar een paar kamers constant in gebruik zijn. Het sluiten van ongebruikte kamers of het sluiten van de kassa’s in die kamers doet weinig af aan het energieverbruik van het centrale systeem.

Bij deze verwarmingstechnologie heeft elke zone zijn eigen luchtbehandelaar. Dit maakt een onafhankelijke regeling van de kamertemperatuur mogelijk. Als je bijvoorbeeld één of twee kamers hebt die niet verwarmd hoeven te worden, kun je geld besparen door de luchtverwarmer in die kamer uit te zetten en de deur dicht te doen.

Fujitsu-warmtepompen zijn veel efficiënter dan andere systemen vanwege hun invertertechnologie. Het maakt gebruik van een compressor met een motor met variabele snelheid die de snelheid aanpast aan de vraag. Dit type compressor bespaart energie, kost minder om te gebruiken en zorgt voor een gelijkmatigere temperatuur voor meer comfort.

Er zijn andere bedrijven die mini-split verwarmingssystemen maken, maar het meest energiezuinige systeem is de Fujitsu-warmtepomp. Bovendien, zoals eerder vermeld, past de invertertechnologie van Fujitsu-warmtepompen de output aan en stemt deze af op de ruimtevereisten, terwijl andere systemen worden in- of uitgeschakeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *