Uw onmisbare gids voor het drogen van kamers en gebouwen na een overstromingsramp.

Bloggen

De regen striemt naar beneden en afvoerblok met gevallen bladeren en slib. Het overstromingswater stijgt en zoekt naar nieuwe bestemmingen. Huizen, bedrijven, winkels, kantoren, scholen – het overstromingswater maakt geen onderscheid tussen gebouwtypes, alleen op welk ‘niveau’ ze zich bevinden. Hoewel overstromingen tegenwoordig op elk moment van het jaar kunnen voorkomen, is het vooral in de herfst nog steeds een probleem. Getroffen gebouwen kunnen van alles zijn, van een beetje vochtig tot enorm beschadigd door overstromingswater. Hier geven we onze beste tips voor het drogen van bijgebouwen en kamers die zijn getroffen door overstromingen. Deze toptips zijn net zo handig voor het opdrogen na een gesprongen pijp of het overlopen van een bad als voor een overstroming met regenwater, en zouden je moeten helpen om snel droog te worden.

1. Bespreek, indien verzekerd, uw claim en droogvereisten met uw verzekeraar. Ze kunnen een aannemer inhuren om het drogen voor u te doen, in welk geval u uw aandacht kunt concentreren op het opslaan van uw inhoud en ervoor kunt zorgen dat degenen voor wie u verantwoordelijk bent ergens anders worden ondergebracht. Als het een kleine droogklus is, misschien een die onverzekerd is, of een die niet de moeite waard is om te claimen, dan zijn de volgende 9 beste tips goed om te doen, zolang u kunt vaststellen dat het veilig is om dit te doen door eerst een elektricien en misschien een loodgieter.

2. Wat is nat? Nee, het is geen domme vraag, maar het antwoord heeft invloed op hoe je het gebouw droogt en welke apparatuur je gebruikt.

Stel dat u een traditioneel gebouwd gebouw heeft met Bouwdrogen en betonnen vloeren, compleet met natte tapijten, dan ziet u mogelijk een natte stofzuiger (om het resterende overstromingswater uit uw tapijt op te zuigen), een ventilator voor een tapijtdroger om te blazen lucht onder het tapijt, luchtontvochtiger en een warmtestraler.

Heeft u een moderne massieve vloer met tegels, hout of laminaat, dan is de kans groot dat deze is gelegd met een isolatielaag die verzadigd is en moet drogen voordat deze weer een effectieve isolatielaag kan zijn. Hiervoor heb je een herstellende droogunit nodig (om water uit de isolatielaag onder de vloer weg te zuigen), een luchtontvochtiger en een warmtestraler.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *