Optimaliseer uw nieuwsfeed op Facebook voor maximale exposure

Optimalisatie van Facebook-nieuwsfeeds

Tips van uw website-hostingprovider

Van de mensen die op de “Vind ik leuk”-knop op de Facebook-fanpagina van uw bedrijf klikken, keert maar liefst 90% van die mensen nooit terug naar uw fanpagina, maar ze zien en reageren op uw inhoud in de “nieuws”-feed op hun Facebook pagina. Om deze reden is het belangrijk dat uw Nieuws Vandaag wordt geoptimaliseerd voor een grote impact op de nieuwsinhoudsectie van Facebook. En elke maand worden er 30 miljard nieuwsberichten op Facebook gedeeld. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat je nieuwsinhoud wordt gezien.

Drie factoren die van invloed zijn of mensen uw nieuwsinformatie zien:

Deze factoren vormen het algoritme genaamd “Edgerank”. Het is een zeer verwarrende formule en niemand weet echt zeker wat de formule is, maar hier zijn factoren die kunnen helpen om je nieuwsfeedberichten door meer individuen te laten bekijken en de betrokkenheid bij je fans te vergroten.

  1. Affiniteit – de relatie die je fan heeft met je pagina, hoeveel ze interactie hebben, reageren en leuk vinden, hoeveel ze je inhoud zien
  2. Gewicht – elk stuk inhoud heeft een specifieke score, ongeacht of mensen het leuk vinden of delen
  3. Recentheid – hoe recent was je post?

Nogmaals, niemand kent de exacte formule van het algoritme, maar er is veel onderzoek gedaan naar de meest effectieve manieren om je inhoud op Facebook te optimaliseren. Na uitgebreid onderzoek zijn dit de beste tips om ervoor te zorgen dat uw inhoud door meer mensen wordt bekeken op hun Facebook-nieuwsfeed.

Tips om ervoor te zorgen dat uw inhoud meer wordt gezien in de Facebook-nieuwsfeed.

  1. Minder is meer.

Post twee tot vijf keer per dag op je Facebook-fanpagina en je zult merken dat je meer betrokkenheid krijgt. De belangrijkste reden dat fans je pagina niet leuk vinden of je updates in hun nieuwsfeed verbergen, is omdat je te vaak berichten plaatst.

  1. Aantal korte tekens.

80 tekens of minder zorgen voor de beste betrokkenheid bij uw kijkers.

  1. Type inhoud is belangrijk.

Foto’s, video’s en vragen krijgen over het algemeen betere optimalisatie van de nieuwsfeed. Er zijn ook links en statusupdates, dus experimenteer daarmee en kijk wat het beste werkt. U zult hoogstwaarschijnlijk zien dat foto’s de beste betrokkenheid krijgen.

  1. Gebruik volledige links in plaats van korte links om de interactie te vergroten.

Korte links zijn geweldig voor Twitter, maar je krijgt drie keer zoveel betrokkenheid als je volledige links op Facebook gebruikt.

  1. Het tijdstip waarop je post is belangrijk.

Een venster met veel verkeer is ongeveer 10.00 uur oostelijk tot 16.00 uur oostelijk. Probeer het ook eens buiten kantooruren, want ‘s avonds zit men op Facebook.

  1. Donderdag en vrijdag zijn het beste.

Statistisch gezien zijn donderdag en vrijdag meestal de beste dagen met 18% hogere sociale betrokkenheidsrangen. En met de “geluksindex” van Facebook blijkt dat vrijdag de gelukkigste dagen zijn en de sociale contacten pieken op vrijdag.

  1. Post vaak en handmatig.

In plaats van geautomatiseerde softwareoplossingen te gebruiken, is het het beste om handmatig en vaak te posten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *