Ken uw rechten over online aankopen

BLOG

 

In combinatie met de opkomst van online winkels en het steeds drukker wordende leven van consumenten, is het belangrijk om de algemene voorwaarden van online verkopers te kennen. Wat als ik een product of dienst heb gekocht waar ik niet tevreden over ben? maak je geen zorgen. Hier zijn enkele tips voor het vinden van oplossingen voor problemen die u mogelijk heeft met uw product of dienst.

ken de verzendgegevens

Wanneer u een product online koopt, moet u de verzendinformatie kennen. Als een online verkoper uw aankoop niet op tijd kan leveren, zoek dan uit waarom. Het is de verantwoordelijkheid van de online verkoper om je prijsvergelijker op de hoogte te stellen van eventuele vertragingen. U moet dit zeggen en ons toestaan om in te stemmen met een vertraging of om de bestelling te annuleren. U kunt indien van toepassing ook een terugbetaling aanvragen. Lees aandachtig de verzendinformatie voordat u doorgaat met het afrekenproces om op de hoogte te blijven.

aankoop volgen

Bewaar afdrukken van online bestellingen, inclusief transacties, e-mails die naar winkeliers zijn verzonden en reacties. Dit is handig als u niet tevreden bent met een product/dienst die u online hebt besteld.

Onbevredigende winkelervaring

Heb je een slechte ervaring gehad na je online aankoop? U kunt het beste contact opnemen met uw dealer. Klachten kunnen worden veroorzaakt door slechte klantenservice of vertraagde levering. Als u een van de mensen bent die daadwerkelijk door deze problemen wordt getroffen, doe dan in de toekomst ergens anders zaken. Nogmaals, het is erg belangrijk om de algemene voorwaarden te begrijpen voordat u de volgende keer ontevreden wordt.

garantie

Garantievoorwaarden zijn meestal te vinden onder “Algemene voorwaarden” of naast de productbeschrijving. U moet controleren of het product een fabrieksgarantie, een winkelgarantie of beide heeft. Hier zijn enkele tips om u enig inzicht te geven in uw garantie.

Garantieperiode controleren

Contactgegevens voor reparatie, terugbetaling of vervanging
Te volgen procedures als het gekochte product niet werkt of beschadigd is

Garantievoorwaarden of beperkingen

Sommige detailhandelaren bieden servicecontracten/verlengde garanties die reparatie en onderhoud voor een bepaalde periode bieden. Garantie is meestal inbegrepen in de productprijs. Verlengde garanties kunnen afzonderlijk worden verkocht. Inspecteer het product na ontvangst zorgvuldig om te zien of er schade is. Als je bevestigt dat een verzonden item defect is, neem dan zo snel mogelijk contact op met de verkoper.
TERUGSTUURBELEID

Slechts enkele online websites accepteren retourzendingen. Zorg ervoor dat uw online dealer duidelijke informatie geeft over hun retourbeleid. Controleer het volgende voordat u op de knop “Nu kopen” klikt:

verwachte leveringsdatum

Retourbeleid als u niet tevreden bent met uw aankoop
Het grootste gemak van online winkelen is dat u productdetails kunt lezen en afbeeldingen kunt bekijken totdat u tevreden bent zonder dat er een verkoper achter u staat. Maak uzelf vertrouwd met de wettelijke voorwaarden. Er zijn bepaalde regels die online verkopers volgen om de beloofde deadlines voor internetbestellingen te halen. Als de deadline niet wordt gehaald, is het tijd om te vragen en een oplossing te vinden. Besteed tijd aan het lezen van de algemene voorwaarden van online verkopers en wees niet zo snel bezig met het klikken op de knop “Nu kopen” voordat u uw rechten kent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *