Is het hebben van een dedicated server de moeite waard?

Het debat over het hebben van een gedeeld of toegewijd hostingpakket voor uw website is er een die aan de gang is. Beide hebben hun voordelen en het bepalen van de beste keuze voor u zal grotendeels afhangen van uw zakelijke vereisten. Over het algemeen is dedicated server hosting duurder. Het vereist vaak ook meer technische expertise. Als we het vanuit dit perspectief bekijken, vragen veel ondernemers zich af: is het het echt waard? Laten we toegewijde hosting in meer detail bekijken en de voordelen die eraan verbonden zijn.

Wat is een dedicated server?

Simpel gezegd host een dedicated machine slechts één client op de server. Vergelijk dit met een gedeelde server waar honderden websites op een enkele server kunnen staan en je kunt meteen de voordelen zien van een dedicated servers. Hoewel een dedicated server slechts één client heeft, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat u maar één website kunt hebben. Voor grote bedrijven met meerdere divisies is het vaak kosteneffectiever om verschillende domeinen op een speciale server te hosten dan om ze allemaal op een afzonderlijke gedeelde server te hosten.

Wanneer kiest u voor een Dedicated Hostingpakket?

Doorgaans worden speciale machines gebruikt door grotere bedrijven met een grote aanwezigheid op het web. Ze hebben mogelijk hun capaciteit op een gedeelde server overschreden en hebben meer technische vereisten voor hun website die niet op een gedeelde server kunnen worden ondergebracht. Als je kijkt naar de mogelijkheden van dedicated servers, dan komt dat waarschijnlijk omdat je een website met een grote capaciteit hebt. Misschien wilt u ook bepaalde aspecten van de hosting op de server aanpassen. Bij de meeste gedeelde servers is maatwerk niet mogelijk, dus als dit belangrijk is voor uw bedrijf, is dedicated serverhosting wellicht uw enige andere alternatief. Wat de meeste bedrijven ervan weerhoudt om dedicated servers te hebben, is dat ze over het algemeen veel duurder zijn. Daarom maken meestal alleen grotere bedrijven er gebruik van. Hoewel u misschien bent begonnen met het hosten van uw website op een gedeelde server, komt u misschien op het punt waarop uw bedrijf voldoende is gegroeid en een dedicated server zinvoller begint te worden.

Wat zijn de voordelen van een Dedicated Hostingpakket?

Er zijn veel voordelen aan het hebben van een speciaal pakket. Als je ze afweegt in vergelijking met de hogere kosten, vormen ze vaak nog steeds een overtuigend argument. Een groot voordeel van een dedicated server is het hogere beveiligingsniveau op de server. Omdat uw bedrijf de enige client op de server is, verkleint u het risico op infectie aanzienlijk als u waakzaam bent over uw beveiligingssystemen en antivirussoftware. Vergelijk dit met een gedeelde server. U kunt ijverig zijn om uw website te beschermen, maar iemand anders op dezelfde server is dat misschien niet. Dit betekent dat ze ten prooi kunnen vallen aan een virus of spyware die vervolgens onbedoeld ook uw website kan beïnvloeden, alleen omdat deze zich op dezelfde server bevindt. Met een dedicated server elimineert u het risico dat dit gebeurt volledig. Over het algemeen heb je een veel veiliger hostingplatform.

Een tweede voordeel is het niveau van maatwerk dat beschikbaar is. Vaak is de technologie die u kunt gebruiken op een gedeelde server beperkt omdat deze moet voldoen aan een gedeelde interface. Op een speciale server heeft u echter de vrijheid en flexibiliteit om uw website op te zetten met behulp van de technologie en scripts die voor u het beste werken. Dit betekent dat als u over geavanceerde technische kennis beschikt, u aan de achterkant van de website tot in de kleinste details kunt ingaan en alle technologie kunt integreren die voor u werkt.

Vaak krijgt u met dedicated servers een hoger niveau van klantenservice van uw hostingprovider. U hebt toegang tot hun technische expertise om u te helpen bij het oplossen van problemen met uw website. Omdat u een waardevollere klant bent, doen hostingproviders er meestal alles aan om ervoor te zorgen dat ze aan uw behoeften voldoen.

Een ander voordeel van het hebben van een dedicated server is stabiliteit. Je hebt veel meer controle over wat er op de server wordt verwerkt. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u maximale uptime voor uw website heeft. Uw website wordt niet beïnvloed door andere websites of hostingklanten. U kunt zelf bepalen welke scripts en processen u uitvoert om de website optimaal te laten functioneren. Op een gedeelde server kan uw uptime vaak worden beïnvloed door dingen waar u geen controle over heeft. Met een dedicated server hoeft u zich hier geen zorgen over te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *