Gezamenlijke gezondheidssupplementen voor verlichting van artritis

BLOG

Zijn er supplementen voor de gezondheid van gewrichten die artritispijn effectief kunnen verlichten? Absoluut, volgens recente onderzoeken die aantonen dat supplementen voor de gezondheid van gewrichten die SAM-e bevatten zo effectief zijn dat ze vergelijkbare resultaten opleveren als niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, ook wel bekend als NSAID’s.

Wat is SAM-e?
SAM-e, of S-adenosyl-L-methionine, is een van nature voorkomende chemische stof die door het hele menselijk lichaam wordt aangetroffen. Het is een integraal onderdeel van cellulaire groei en herstel, en helpt ook bij het synthetiseren van de stemmingsbeïnvloedende neurotransmitters dopamine en serotonine. Van serotonine is bekend dat het bijdraagt aan gevoelens van welzijn en grotendeels verantwoordelijk is voor het reguleren van pijnperceptie. Dopamine functioneert als zowel een neurotransmitter als een neurohormoon en wordt verondersteld een vitale rol te spelen bij leren en cognitie. De SAM-e die in supplementen wordt aangetroffen, is een synthetische vorm van deze chemische stof en deze supplementen kunnen zonder medisch recept worden gekocht bij apotheken, natuurvoedingswinkels en online.

Supplementen met SAM-e zijn effectief
Een aantal onderzoeken hebben aangetoond dat SAM-e de algehele gezondheid van de gewrichten aanzienlijk verbetert en de pijn die gepaard gaat met artritis van de knie vermindert. Deelnemers aan de studie die SAM-e-supplementen voor de gezondheid van gewrichten gebruikten, rapporteerden consequent minder stijfheid van de gewrichten in de ochtend en verbeterde mobiliteit, evenals een significante afname van artritispijn.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat supplementen voor de gezondheid van de gewrichten die SAM-e bevatten, een even effectieve behandeling van artritis kunnen zijn als de voorgeschreven Celebrex, hoewel het iets langer duurt voordat ze de symptomen beïnvloeden. In één onderzoek werd een gerandomiseerde studie uitgevoerd waarbij de helft van een groep artritispatiënten gedurende 16 weken dagelijks 200 mg Celebrex kreeg en de andere helft dagelijks 1.200 mg SAM-e-gezondheidssupplementen. Uit de studie bleek dat de Celebrex-groep tijdens de eerste maand veel meer pijnvermindering vertoonde dan de SAM-e-groep, maar tegen de tweede maand vertoonden beide groepen een gelijke en significante pijnvermindering. Het onderzoek concludeerde dat SAM-e supplementen voor de gezondheid van gewrichten, hoewel langzamer werkend, net zo effectief zijn als Celebrex voor artrose-gerelateerde kniepijn.

SAM-e-supplementen zijn niet alleen effectief, maar hebben ook veel minder bijwerkingen dan NSAID’s. Grote fabrikanten van NSAID’s waarschuwen dat het gebruik van hun medicijnen Lorazepam kopen ernstige en mogelijk fatale cardiovasculaire reacties kan veroorzaken, waaronder een hartaanval en beroerte, evenals mogelijk fatale gastro-intestinale gebeurtenissen, zoals maagbloedingen en zweren. Andere bijwerkingen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, niercomplicaties, ernstige huidproblemen, buikpijn, duizeligheid en bovensteluchtweginfecties.

Supplementen met SAM-e hebben in vergelijking daarmee weinig bijwerkingen. Misselijkheid, winderigheid, diarree en hoofdpijn zijn gemeld als incidentele bijwerkingen, maar deze verdwijnen vaak zodra het lichaam na een paar dagen of weken gebruik gewend is aan het supplement. Uit onderzoek is consequent gebleken dat SAM-e-supplementen voor gezamenlijke gezondheid zeer veilig zijn voor langdurig gebruik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *