Energie-efficiëntie en koop-om-te-huur-vastgoedselectie

BLOG

Een nieuwe factor waarmee alle huidige en nieuwe woningbeleggers rekening moeten houden bij het overwegen van een aankoop, zijn isolatiewaarden en energie-efficiëntie.

Of u nu uw bestaande portefeuille onder de loep neemt, overweegt er iets aan toe te voegen of begint te investeren in de koop-om-te-huursector, u moet kijken naar de energie-efficiëntie van elk pand. Veel van de eigendommen die de beste opbrengsten opleveren, zijn oudere rijtjeshuizen die zich vaak in of nabij het stadscentrum bevinden. Deze hebben meestal grotere plattegronden en meer kasten dan moderne sustainability-woningen, waardoor ze erg praktisch zijn voor huurders. Als het pand eerder is gebouwd, is de kans groot dat het een stevige buitenmuur heeft. Dergelijke oudere eigendommen, en met name die met massieve muren, hebben waarschijnlijk een lage of zeer slechte isolatie en een laag energielabel, tenzij ze verbeterd zijn.

Ik dring er bij alle ervaren en nieuwe beleggers op de markt op aan om te onderzoeken hoe energiezuinig het onroerend goed is en, als het een slechte beoordeling heeft, wat er kan worden gedaan om het te verbeteren voordat u tot een aankoop overgaat. Gemeenschappen en lokale overheden hebben al plannen om de verhuur en verkoop van woningen in de laagste energieprestatiegroepen te beperken.

Ik denk dat het redelijk is om te verwachten dat deze vereisten in de toekomst eerder strenger dan zwakker zullen worden, zoals in andere bedrijfstakken waar energie-etikettering is gebruikt. Brits parlementslid Chris Huhne heeft dit expliciet als volgt verklaard; “Vanaf 2016 kan elke huurder of hun vertegenwoordigers die om toestemming van hun verhuurder vragen om redelijke energie-efficiëntieverbeteringen door te voeren, niet worden geweigerd. Vanaf 2018 zal de verhuur van de slechtst presterende eigendommen – die met de classificatie F en G – worden verboden door middel van een minimale energie-efficiëntie standaard.” De datum waar hij het over heeft, namelijk 2018, is ruim binnen de normale tijd waarin koop-om-verhuur-verhuurders eigendom zullen blijven van eigendommen die vandaag zijn gekocht.

In de toekomst kunnen we ook van huurders verwachten dat ze goed kijken naar de isolatiewaarden en energie-efficiëntieprestaties van woningen, net zoals velen nu woningen selecteren op basis van de potentiële breedbandsnelheid die kan worden bereikt.

Ik raad u ten zeerste aan om advies in te winnen bij een professionele verhuurmakelaar met betrekking tot de selectie, marketing en het beheer van uw beleggingen. Zij zullen lokaal goed advies kunnen geven, vooral op het gebied van energie-efficiëntie en hoe te onderhandelen met verkopers om ervoor te zorgen dat de minimumvereiste voor 2018, dwz band E of beter, wordt gehaald.

Dit artikel is opgesteld en geschreven door Terry Lucking, eigenaar van Belvoir Lettings Agency Peterborough en Cambridge. Terry biedt gratis advies en gratis vastgoedbezoeken aan alle investeerders die een aankoop overwegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *