Diamanten ringen: niet meer alleen voor verlovingen

BLOG

Sinds ongeveer de 13e eeuw zijn diamanten ringen het geschenk bij uitstek wanneer een man de hand van een vrouw ten huwelijk zoekt. Het eerste geregistreerde voorstel vergezeld van een diamanten ring was in Wenen toen de aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk zijn verloving met Maria van Bourgondië aankondigde.

Terwijl diamanten ringen populair blijven voor veel van de hedendaagse stellen, worden diamanten niet uitsluitend gebruikt in huwelijksjuwelen. Diamanten – verkrijgbaar in tal van rijke kleuren – zijn populair in moderingen, herenringen, cocktailringen en banden. U hoeft niet meer verloofd te zijn om te genieten van een prachtige diamant aan uw vinger.

Cocktail ringen

Draag een diamanten ring in cocktailstijl als je gezien wilt worden. Niets springt sneller in het oog dan een ring met meerdere stenen diamanten – vooral als die ring minstens een paar verschillende kleuren diamanten heeft. Begin met de 1.00ct zwarte en witte diamanten ring met zebraband in gepolijst gerhodineerd sterling zilver. Het beschikt over 30 rondgeslepen zwarte diamanten van 2,1 mm en 70 rondgeslepen witte diamanten van 2,7 tot 2,5 mm, allemaal in pavézetting. Het resultaat is een elegant zebrapatroon gemaakt van diamanten. Het totale gewicht is inclusief 0,63 ct witte diamanten en 0,37 ct zwarte diamanten, voor een totaal van 1,00 ct.

Voor een coole variatie op dit thema, check Diamond Weave Band gezet in sterling zilver met rhodium plating. Het heeft bijna een mandweefseleffect, gecreëerd door 38 rondgeslepen mokka-diamanten van 1,3 mm die in tanden zijn gezet. Het totale geschatte diamantgewicht is 0,37 ct. De ring zelf is bijna een centimeter breed.

Mode ringen

Modieuze ringen kunnen net zo waardevol, mooi en ingewikkeld zijn als cocktailringen – soms zelfs meer. Maar wat een modering onderscheidt van anderen, is het unieke ontwerp. Soms is de ring een gebeeldhouwde vorm, een bloem of zelfs een wezen. Hoewel ze niet allemaal grillig zijn, kunnen sommige moderingen dat wel zijn. Maar er is niets grilligs aan de edelmetalen en kleurrijke diamanten die werden gebruikt om ze te maken.

Begin met een gebeeldhouwde ring gezet 鑽石 gele saffieren en rode saffieren – allemaal gezet in 14K geel goud. Elke kleur diamanten vormt een bloemblad dat de andere twee bloembladen overlapt. Een bloemblad is zwarte diamanten, het tweede is gele saffieren en het derde is rode saffieren. Zwarte rodiumplating draagt bij aan de contrasterende look. Het totale diamantgewicht is 0,65 ct; totaal saffiergewicht is 2.85ct.

Voor een meer grillige ring, probeer de groene en rode diamanten kikkerring in gepolijst gerhodineerd sterling zilver – compleet met zwarte gerhodineerde accenten. Terwijl sommige mensen nooit een kikkerring zouden dragen, zijn er anderen die dit een leuk, maar kostbaar sieraad zouden vinden. De kleine kikker is bezaaid met 113 ronde enkel geslepen groene diamanten van 0,9-1,1 mm in pavézetting. Zijn ogen zijn twee ronde enkel geslepen 1,3 mm rode diamanten in bezelzettingen. Het totale diamantgewicht is ongeveer 0,65 ct.

Banden

Een stapelring is een geweldige manier om te genieten van een diamanten band. Deze sterling zilveren band wordt geleverd met 0.15ctw gekleurde diamanten. Draag hem alleen of in combinatie met andere bandjes. Daarom wordt het een stapelring genoemd. De diamanten zijn verkrijgbaar in blauw, cognac, wit, mokka en geel. Wijs elk van de kinderen een kleur toe en draag het als een moeders ring. Of combineer er een met je traditionele trouwring om wat kleur en sprankeling in je hand te brengen. Elke band, gemaakt van gepolijst gerhodineerd sterling zilver, bevat negen ronde single-cut 1,5 mm blauwe, witte, gele of mokka diamanten. De diamanten zijn in pavézetting om ervoor te zorgen dat de ring niet aan kleding blijft haken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *