8 voordelen van cuppingtherapie?

BLOG

Als je van cupping hebt gehoord en je je afvraagt wat het is of hoe het je kan helpen, zijn hier 8 redenen om te beginnen.

Cupping is een vorm van oude Chinese therapie die ook door de oude Egyptenaren werd gebruikt. Cupping stimuleert levensenergie via de meridianen van het lichaam. Cupping wordt ook wel hijama genoemd.

De bekers die gebruikt worden in Hijama Amsterdam zijn gemaakt van plastic of bamboe, maar meestal van glas. Voordat de behandeling begint, wordt olie op de huid van de patiënt aangebracht om de cup tijdens de behandeling te laten glijden.

Hoe werkt hijama of cupping?

Steek een in alcohol gedrenkte doek aan en plaats deze in de beker om de lucht in de beker te laten ontsnappen en een vacuüm te creëren. De cup wordt dan onmiddellijk bovenop de meridiaan (op de rug) of een ander behandeld gebied op het lichaam van de patiënt geplaatst. Door het vacuüm zuigt de cup aan de huid. De resulterende zuigkracht trekt het bloed diep naar het oppervlak van het lichaam. Dit verbetert de bloed- en energiestroom voor genezing.

Voordelen van cuppen

1. Snellere pijnverlichting
Cupping kan pijn verlichten door artritis, rugpijn en meer. Andere vormen van pijn die effectief kunnen worden behandeld met cupping zijn hoofdpijn, migraine, kiespijn, spierpijn en ischias.

In het geval van artritis wordt cupping uitgevoerd op het aangetaste gewricht. Cupping verhoogt de doorbloeding en mobiliteit, waardoor het een effectieve behandeling is bij reuma, rugpijn en nek- en schouderstijfheid.

2. Eliminatie van chronisch vermoeidheidssyndroom
In een snelle wereld is er weinig tijd om uit te rusten en op te laden. Zelfs als we fysieke pauzes nemen, wordt onze geest overladen met digitale afleidingen zoals smartphones en laptops.

Dit alles kan leiden tot het chronisch vermoeidheidssyndroom. Dit kan een langdurige vorm van vermoeidheid zijn. Hijama of cupping is een effectieve behandeling voor deze aandoening.

3. Longziekte verlichten
Cupping is een effectieve behandeling voor longziekten zoals chronische hoest, astma, bronchiale congestie en pleuritis.

4. Houd je huid gezond
Vaak is de gezondheid van je huid een directe weerspiegeling van wat er in je lichaam gebeurt. Cupping verbetert de doorbloeding van de huid, waardoor de toevoer van zuurstof en essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde huid, toeneemt. Het helpt ook de herhaling van acne en andere huidaandoeningen zoals eczeem, cellulitis en meer te verminderen. Cupping helpt ook de bloedvaten te verwijden om de bloedstroom te verhogen en giftige stoffen van het huidoppervlak te verwijderen.

5. Verlicht spijsverteringsproblemen
Cupping kan spijsverteringsproblemen helpen verlichten die worden veroorzaakt door chronische stress, ondervoeding of een reactie van het immuunsysteem.

6. Behandeling van urinewegaandoeningen
Cupping-therapie kan worden gebruikt om urinewegaandoeningen zoals nierstenen, urineretentie en abcessen te behandelen. Urineretentie wordt behandeld door een kopje op de lumbale regio aan te brengen.

7. Hoe te ontspannen
Cupping werkt ook als een vorm van massage die zorgt voor ontspanning. De door cupping opgewekte energie en doorbloeding is een goede vorm van ontspanning.

8. Snellere genezing
Strategisch gebruikte cupping kan de bloedtoevoer naar specifieke gebieden die genezing nodig hebben, verhogen. Verhoogde bloed- en energiestroom zal leiden tot snellere genezing.

Voor de meeste mensen is cuppingtherapie een heel goede ervaring. Cupping heeft talloze gezondheidsvoordelen. Het kan ook een zeer ontspannende en geruststellende ervaring zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *